Radio Prostor

Vím, co OKTAGON chce. Když není zápasník hloupý, nemusí být na zápasení závislý, říká Jan Malach

Duše bojovníka

Jan Malach není jen známým bojovníkem MMA a komentátorem, ale také podnikatelem a otcem. V úterním Prostoru pro dva také sdílí své zkušenosti z klece a odhaluje, jak skloubení těchto rolí ovlivňuje jeho životní cestu a jaké hodnoty se snaží předat svým dětem. Při poslechu nahlédnete na jeho filozofii vyváženého života a dozvíte se, jak sport a podnikání mohou společně formovat osobnost.

Sportovní kariéra a podnikání

Jan Malach je známý svými úspěchy v MMA a také ho můžete slyšet jako komentátora. V Prostoru pro dva hovoří o tom, jak sportovní kariéra ovlivňuje jeho život mimo arénu. „Když děláte něco a umíte to úplně perfektně, tak ty kšefty za vámi přijdou," říká Malach. Přiznává, že i když některé aspekty jeho práce nemusí být finančně přínosné, nabízí mu to možnosti se vyjádřit a sdílet své znalosti.

Podnikání vidí jako příležitost aplikovat své dovednosti v nových oblastech. „Je to o hledání nových příležitostí, o tom vědět, jak se prodat," komentuje Malach. Jeho podnikatelské aktivity jsou příkladem jeho snahy o rozvoj mimo sportovní arénu.

Otcovství a rodinné hodnoty

Jako otec dvou dětí Jan Malach klade velký důraz na výchovu a předávání hodnot. Vysvětluje, jak se snaží svým dětem ukázat význam práce a disciplíny: „Když máte hodně volného času a nic neděláte, tak ten čas ztrácí hodnotu. Volný čas má být zasloužený". Diskutuje také o významu technologie v životech jeho dětí a jak se snaží regulovat jejich expozici médiím. „Nechci, aby moje děti byly pořád na tabletu nebo telefonu," vysvětluje.

Vyvážení práce a osobního života

Malach poukazuje na význam vyvážení práce a osobního života. Sdílí, že i přes náročný harmonogram se snaží najít čas na rodinu a osobní zájmy. „Musíte najít čas na to, co milujete, ať už je to sport, rodina, nebo vaše hobby," říká.

Závěr

Jan Malach je příkladem toho, že i profesionální sportovci mohou vést vyvážený život a být úspěšní v mnoha oblastech. Jeho přístup k otcovství, podnikání a sportu je inspirací pro mnohé, kteří hledají způsoby, jak lépe integrovat své profesní a osobní cíle.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Janem Malachem

0:00

0:00

Jan Malach
Jan Malach · Foto: RADIO PROSTOR