Radio Prostor

Plyšáci mluvící mým hlasem mi přes dveře nesmí, říká herečka Tomešová

Herectví a zpěv

Michaela Tomešová je žena mnoha talentů. Muzikálová herečka, zpěvačka, moderátorka a především matka a manželka. Radiu Prostor se také svěřila, jaké zážitky jí přináší dabování interaktivních hraček. Ve světě plném reflektorů, aplausu a nekonečných zkoušek se jí daří najít rovnováhu mezi osobním a profesionálním životem a její životní rytmus má nastavený tak, aby ji vyhovoval. Čeho si ve své kariéře nejvíce váží a na co je pyšná? A proč se nepovažuje za zpěvačku? V Prostoru pro dva si s ní povídal Josef Mádle.

„Teď se mám výborně," říká Michaela s úsměvem, když popisuje svoji aktuální životní situaci. Přiznává, že po letech neustálého běhu se rozhodla zpomalit a více se věnovat sobě a rodině. "Chci pracovat hodně, ale zároveň mít vše vyvážené," dodává s tím, že si naordinovala minimálně tři volné půldny v týdnu. To je pro někoho, kdo je zvyklý na maratonské pracovní dny, obrovská změna.

Michaela hovoří o výzvách spojených s matkou dvou synů a manželkou také velmi vytíženého partnera. Vtipně poznamenává, že i přes náročný program si jejich rodina vede skvěle, díky vzájemné pomoci a podpoře. Ať už jde o vyklízení nákupu nebo úklid, rodinná spolupráce je klíčem k jejich fungování.

V rozhovoru nechybí ani reflexe její umělecké cesty. Od raných začátků, kdy byla ve druhé třídě vyhozena ze zpěvu, přes překonávání osobních překážek, až po úspěchy na jevišti i mimo něj. Míša vzpomíná na momenty, kdy se musela vyrovnávat s kritikou a nedostatkem sebedůvěry, ale také na ty, kdy na jevišti cítila naprostou svobodu a radost. Otevřeně hovoří o tom, jak důležité je najít si čas na sebe a na to, co člověka naplňuje. Ať už je to práce, rodina, nebo chvíle strávené jen tak, bez plánu. Její příběh je příkladem toho, že i v životě veřejných umělců je možné najít vyrovnanost a štěstí.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Michaelou Tomešovou

0:00

0:00

Tomesova
Michaela Tomešová · Foto: RADIO PROSTOR