Radio Prostor

Pavel Novotný pro Radio Prostor: „Plánuji zmírnit svůj styl a věnovat se dobrovolnictví"

Starosta Řeporyjí

Pavel Novotný, starosta pražských Řeporyjí, se po bouřlivém období a konfliktu uvnitř ODS rozhodl zmírnit svůj kontroverzní styl. V ranním vysílání Radia Prostor prozradil moderátorům Adéle Konewce a Jakubovi Peřinovi, že plánuje být umírněnější a navíc se chce zapojit do dobrovolnické práce.

RADIO PROSTOR

Rozhovor s Pavlem Novotným

0:00

0:00

Pavel Novotný, starosta pražských Řeporyjí, se probudil do nového rána s rozhodnutím změnit svůj dosavadní přístup. V rozhovoru pro Radio Prostor, ve kterém se otevřeně rozpovídal o svých pocitech a plánech, odhalil, že má v úmyslu zmírnit svůj často kontroverzní a výbušný styl.

„Dobré ráno všem posluchačům, vy jste mě probudili,“ zahájil rozhovor Novotný, když ho moderátor přivítal na drátě. Rozhovor se brzy stočil na jeho členství v ODS a jeho vztahy s ostatními členy strany. „Jsem rád, že jsem stával jako člen strany. Musím říct, že jsem se trošku bál, že to tentokrát nedopadne,“ přiznal starosta.

Novotný, známý svými často ostrými a kontroverzními výroky, se v poslední době ocitl pod tlakem veřejnosti i kolegů z ODS. Moderátor se ho zeptal, zda má v plánu zmírnit své vyjadřování a chování. „Já mám v plánu takové polepšení, že to ani nechci vyslovovat,“ odpověděl Novotný.

V rozhovoru se také dotkl tématu své pověsti a reakcí veřejnosti. „Rozhodl jsem se, že se to trošku zmírním, ale víte, jak to je,“ řekl s nadsázkou. Přiznal, že tlak a negativní reakce na jeho výroky mu způsobily značný stres a smutek. „Myslím, že mi prošlo něco, co by u nás normálně neprošlo,“ dodal.

Jedním z plánů, které Novotný zmínil, je jeho záměr věnovat se dobrovolnické činnosti. „Hodlám strávit určitou část tohoto léta jako dobrovolník v jedné z pražských nemocnic,“ prozradil starosta. Přiznal, že získání tohoto dobrovolnictví nebylo jednoduché, ale je odhodlán se angažovat.

Kromě dobrovolnictví má Novotný také v úmyslu zůstat aktivní v politice a plnit své povinnosti starosty. Uvedl, že jeho pracovní nasazení se nijak nesníží. Přesto si však plánuje udělat čas na letní dovolenou, i když jeho léto bude převážně pracovní.

Závěrem rozhovoru se moderátor zeptal, zda by Novotný zvážil změnu politického směru a spolupráci s někým jiným než s ODS. „I kdyby mě někdo vyhodil, já bych asi zůstal nezávislý,“ odpověděl starosta. Potvrdil také, že jeho vztah s ODS je jako manželství – plné výzev, ale pevné a trvající.

Novotny
Pavel Novotný · Foto: RADIO PROSTOR