Radio Prostor

Letenky za kačku a bydlení za hubičku. Appky ušetří i tisíce korun

cestovatelské aplikace

National Shop For Travel Day se slaví každé druhé úterý v lednu, letos připadá na dnešek, tedy na 9. ledna. Byl založen v roce 2018 asociací Travel Technology Association a oslavuje radosti z cestování a technologické inovace, které změnily způsob, jakým nakupujeme, srovnáváme, plánujeme a rezervujeme naše dovolené.

Je to den, kdy cestovní značky nabízejí lákavé nabídky a inspirují cestovatele k plánování a rezervaci svého příštího výletu ještě před začátkem hlavní prázdninové sezóny. Tento den zdůrazňuje jak cestovní technologie, jako jsou online cestovní agentury, globální distribuční systémy a různé cestovní aplikace, usnadnily a zpříjemnily organizaci dovolených.

Pro usnadnění cestování a dovolené v roce 2024 jsme pro vás připravili výběr užitečných aplikací:

Letenky: 

Skyscanner: Jedná se o meta vyhledávač pro nalezení letenek. Poradí vám, když víte datum dovolené, ale nevíte kam vyrazit.

Kiwi: Tato aplikace je skvělá pro hledání a rezervaci letů. Umožňuje sledovat letecké společnosti, nastavovat upozornění a získávat offline palubní průkazy​​.

Hopper: Vynikající pro správu letů, nabízí algoritmus pro předpovídání cen letenek, pomáhá s rezervací letů, hotelů a aut​​.

FlightAware: Ideální pro sledování stavů letů v reálném čase, včetně informací o odletech, příletech a změnách bran​​.

Bydlení: 

Booking.com: Tato aplikace je skvělá pro hledání a rezervaci hotelů a dalších typů ubytování po celém světě​​.

Airbnb: Vynikající pro hledání bytů a rekreačních pronájmů, nabízí širokou škálu možností ubytování, od kabin až po luxusní pobyty​​​​.

Hostelworld: Skvělé pro nalezení hostelů a cenově dostupného ubytování ve více než 170 zemích​​​​.

Strava:

First Table: Funguje převážně na Novém Zélandu, Austrálii, Kanadě, Irsku Indonésii nebo Velké Británii. Umožní vám navštívit restaurace, ve kterých dostanete 50% slevu.

European coffee trip: Aplikace pro cestovate po Evropě, kteří milují dobrou kávu.

Rome2Rio: Skvělá aplikace pro porovnání dopravních možností mezi destinacemi, včetně vlaků, letů, autobusů a trajektů​​.

GetYourGuide: Umožňuje objevovat skvělé zážitky a prohlídky, nabízí jídla, městské prohlídky, výlety, soukromé transfery a další​​.

Viator: Ideální pro rezervaci aktivit a prohlídek, nabízí skvělou zákaznickou podporu a flexibilní platební možnosti​​.

Moovit: Užitečná pro cestování ve městě, poskytuje informace pro cestování hromadnou dopravou a pomáhá najít nejefektivnější cestu z bodu A do bodu B​​.

PackPointTravel: Aplikace, která pomáhá lidem sbalit si na dovolenou vše potřebné.

Kateřina Hašková o cestovatelských aplikacích

0:00

0:00

Dovolena
Foto: Pixabay