Radio Prostor

Gesta víc než slova. Neverbální komunikací řeknete víc než si myslíte

Verbální a neverbální komunikace

Komunikace není jen o slovech. Podle Dany Vítův, selfness leader a lektorky osobního rozvoje, porozumění vlastní řeči těla a gest je klíčem k hlubšímu pochopení. Důležitost naslouchání a projevu náklonnosti ve vztahu k druhému člověku má podle potenciál vést k lepšímu porozumění a harmonii ve vztazích.

Pozornost věnovaná neverbální komunikaci může vést k lepšímu porozumění v mezilidských interakcích. Gestikulace, mimika a tón hlasu mohou odhalit skryté emoce a postoje, což napomáhá budování důvěry a vzájemného porozumění.

Porozumění neverbální komunikaci není pouze o interpretaci gest, ale i o schopnosti naslouchat tónu hlasu a zachycovat drobné signály, které mohou odhalit skryté pocity. Vnímání těchto nuancí může zlepšit komunikaci a vztahy jak v osobním, tak profesním životě.

Významnou roli hraje i porozumění vlastní řeči těla a gest. Vědomá komunikace těla nám může prozradit víc než slova samotná. Lektorka v rozhovoru zdůrazňuje důležitost naslouchání a náklonnosti v komunikaci. "Sledování druhého člověka a dávání mu náklonnosti může vést k lepšímu porozumění a akceptaci," uvádí.

O komunikaci mluvila Dana Vítův

0:00

0:00

Neverbální komunikace
Foto: Pixabay