Radio Prostor

Doba je problematická. Málo pracujeme a věnujeme se kravinám, jako je četnost pohlaví, říká Aleš Háma

Herectví a společnost

Hostem středečního O všem s Markétou Rachmanovou byla osobnost, která v sobě spojuje mnoho rolí – je hercem, moderátorem, zpěvákem, otcem a milovníkem života ve všech jeho podobách. Aleš Háma se s námi podělil o své pohledy na život, umění a na to, jak se mu daří balancovat mezi různými aktivitami a zájmy a udržovat si tak svůj život pestrý a zajímavý.

„Je to jako dar, za který jsem nesmírně vděčný," říká Háma o své schopnosti věnovat se mnoha různým činnostem bez pocitu vyhoření. "Díky tomu, že můžu hrát, zpívat, moderovat, tak je to prostě tak pestré, že mě to neomrzí"​​. Tato všestrannost mu umožňuje stále načerpávat novou energii a inspiraci, což je v uměleckých kruzích nesmírně důležité.

Vedle své práce na scéně a před kamerou si Aleš rád užívá také klidnější chvíle doma s rodinou nebo na cestách. „Vždycky si za to děkuju pánu Bohu nebo osudu, jak kdo chce, že to mám tak pestré. Je to vlastně dárek"​​. Je přesvědčen, že právě změny aktivit mu umožňují udržet si duševní svěžest a vyhnout se rutině.

Aleš také hovoří o tom, jak důležité je pro něj v životě štěstí a příležitosti, které se naskytnou. „Důležité je práci neodfláknout a udělat ji, jak nejlíp člověk umí"​​. I když je ve svém oboru uznávaným profesionálem, nebere nic jako samozřejmost a snaží se pro každou příležitost dát to nejlepší z sebe.

Jeho životní filozofie je inspirativní nejen pro kolegy v branži, ale pro každého, kdo hledá způsob, jak zůstat aktivní a nadšený z práce i osobního života bez ohledu na občasné překážky a výzvy. Aleš Háma je důkazem, že s pravým přístupem a ochotou přijímat nové výzvy můžeme žít naplno a s radostí z každého nového dne.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Alešem Hámou

0:00

0:00

Aleš Háma
Aleš Háma · Foto: RADIO PROSTOR