Radio Prostor

Chceme, aby naše služby byly zážitkem. Nejde jen o objevování světa, říká podnikatel Zapletal

Cestování

V dnešním uspěchaném světě si málokdo najde čas na dlouhé a poctivé plánování dovolené. Zakladatel úspěšné cestovatelské aplikace Tomáš Zapletal se v rozhovoru pro Radio Prostor otevřeně dělí o své zkušenosti, hovoří o svých cestách, podnikatelském duchu a snaze inspirovat mladé.

Tomáš Zapletal začal podnikat ve svých 15 letech, kdy se pokoušel prodávat různé produkty na internetu. Nyní jeho firma nejenže pomáhá lidem objevovat krásy světa prostřednictvím inovativní aplikace, ale snaží se i změnit pohled na cestování: „Chceme, aby naše služby byly více než jen prostředek k objevování světa; chceme, aby byly zážitkem samy o sobě.“ Tato filozofie se odráží i v jeho osobním životě. Například když mluví o automobilech, nevidí je jen jako dopravní prostředky, ale jako zdroj nezapomenutelných zážitků.

Tomáš také rozšiřuje své působení mimo komerční sektor. Spolu s přáteli založil neziskovou organizaci, která pořádá zážitky pro děti z dětských domovů a onkologicky nemocné. Cílem je ukázat, že život stojí za to žít.

Tomášův příběh je inspirací nejen pro mladé podnikatele, ale pro všechny, kteří chtějí najít rovnováhu mezi práci a osobním životem a přitom dělat něco pro druhé. Věří, že zážitky, které nabízí jeho aplikace i jeho nezisková organizace, mohou změnit životy lidí k lepšímu.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Tomášem Zapletalem

0:00

0:00

Tomáš Zapletal
Tomáš Zapletal · Foto: RADIO PROSTOR